پایگاه خبری رب

نهاد خبری تارنمای علوم تربیتی رب

پایگاه خبری رب

نهاد خبری تارنمای علوم تربیتی رب

«پایگاه خبری رب» پایگاهی مجازی و غیردولتی‌ است که با سردبیری حبیب‌الله ازغدی به گزینش و پوشش خبرهای علوم تربیتی در ایران می‌پردازد. این پایگاه خبری وابسته به «تارنمای علوم تربیتی رب» بوده و به منزلۀ نهاد خبری این تارنما خبررسانی می‌کند. با ما باشید تا به‌روز، در جریان اخبار رکود یا فراز و فرود «علوم تربیتی» قرار بگیرید.
کانال ما را در تلگرام دنبال کنید:
https://telegram.me/Rabnews

پایگاه خبری رب: آن‌چه فلسفه تحلیلی نامیده می‌شود، نهضت و جریانی فلسفی است که آغاز آن به اواخر قرن نوزدهم و اوائل قرن بیستم باز می‌گردد. این حوزه فلسفی، بیش از یک قرن است در مجامع علمی و فلسفی غرب به عنوان یک رویکرد غالب، هم به لحاظ روش و هم به لحاظ طرح مباحث جدید شناخته شده است. فلسفه تحلیلی، امروزه به یک نهضت و جریان فراگیر فلسفی در دنیای تفکر بدل شده و اکنون در مرحله استخراج لوازم و نتایج خود در زمینه‌های گوناگون حیات بشر معاصر است.

از سوی دیگر در سنت فکری ما، فلسفه اسلامی، هم به لحاظ روش و هم به لحاظ طرح مباحث بسیار مهم فلسفی حائز مقامی تاریخی است که با توجه به وضع کنونی که بیش از هر زمان دیگری فلسفه‌ورزی در قلمرو های مختلف حیات فکری بشر ضروری می‌نماید، تطبیق و سنجش نظام‌های مختلف فکری فلسفی و قلمروهای متفاوت علمی این دو سنت فکری می‌تواند در رشد و پیش‌برد علم سهم به‌سزایی داشته باشد. لذا سنجش و مقایسه روش، موضوعات، مسایل و دست‌آوردهای این دو سنت فکری در روزگار ما امری ضروری است.

چه بسا مهم‌تر، سنجش سنت فلسفه تحلیلی با سنت تعلیمی ما مسلمانان به‌ویژه شیعیان در قلمرو علم اصول فقه است. در قلمرو علم اصول بر اساس ضرورت، تحقیقاتی در زمینه مباحث زبانی و استنباط احکام شرعی از ادله لفظی صورت گرفته است که هم به لحاظ روش و هم به لحاظ طرح مباحث ابتکاری و نو جای بسی کار و تحقیق دارد.  لذا عرضه درست و دقیق این کارها و سنجش آن‌ها با سنت فلسفه تحلیلی در مغرب زمین می تواند به رشد و تکامل علم اصول کمک نماید.

درس‌گفتار «فلسفه تحلیلی؛ توصیف، تحلیل، نقد» با هدف آشنایی طلاب فلسفه و اصول فقه با حوزه فلسفه تحلیلی صورت می‌گیرد تا بدین وسیله زمینه سنجش و مقایسه قلمروهای مختلف فلسفه اسلامی، علم اصول و فلسفه تحلیلی فراهم آید. در این درس‌گفتارها چهار محور روش‌شناسی، جریان‌شناسی، موضوعات و زمینه‌های تطبیقی بررسی خواهد شد.

این مباحث توسط حجت‌الاسلام دکتر محمد‌علی عبداللهی، مدرس حوزه و عضو هیئت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران از تاریخ دوم اسفندماه 1393 تدریس می‌شود. این درس‌گفتار شنبه هر هفته پس از نماز مغرب و عشاء در مدرسه علمیه سعادت به نشانی قم، خیابان آیت‌الله مرعشی(ارم)، جنب مدرسه آیت‌الله گلپایگانی برگزار می‌شود. علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند با شماره 09196669415 تماس حاصل نمایند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۱/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی