برنامۀ سوفیایِ رادیو گفتوگو به معرفی و بازخوانی فلسفه برای کودکان در ایران میپردازد
پایگاه خبری رب: برنامۀ فلسفی سوفیا
از رادیو گفتوگو، هر شنبهشب، ساعت ۲۳ اجرا میشود. چهار برنامۀ اجراشدۀ سوفیا به فلسفه
برای کودکان پرداخته و در تاریخهای 17 مرداد، 14 شهریور، 21شهریور و 28 شهریور پخش
شده است. سه برنامۀ اول با حضور دکتر روحالله کریمی و دکتر فائزه رودی، سرفصلهای
اصلی این حوزه را بررسی کرده است و برنامۀ چهارم، با حضور دکتر سعید ناجی و دکتر لیلا مجیدحبیبی به کارکرد و جایگاه داستان در فبک
توجه نشان داده است.
در برنامۀ شنبه ۱۷ مرداد به مباحثی چون آشنایی با معنا و تاریخچه فبک، معرفی لیپمن و کار او، اصطلاح فبک، هدف فبک، کودک عصر فبک، پیشینههای مرتبط با فبک در سنتهای شرقی و غربی، اشاره فیلسوفان غربی گذشته به کودک و تفکر او پرداخته شد.
در برنامۀ 14 شهریور به نسبت فبک با علوم مختلف مانند فلسفه، روانشناسی، تعلیموتربیت، ادبیات کودک و...، نقد مبانی فبک نسبت به آموزش و پرورش مرسوم، روش فبک، روش عقلی و تجربی در برنامۀ فلسفه برای کودک، کارکرد پژوهشهای مختلف دربارۀ فبک، کمبودهای پژوهشی فبک، نقش ادبیات و هنر در فبک، جایگاه و معنای فبک در هر یک از دو مکتب فلسفی تحلیلی و قارهای، اهمیت داستاننویسی برای فبک و کارگاههای موجود آن در ایران و ویژگیهای لازم داستان مناسب حلقۀ کند و کاو پرداخته شد.
در برنامۀ 21 شهریور به معنا و جایگاه سه تفکر انتقادی، خلاق و مراقبتی در فبک، تعارض یا همراهی دو تفکر نقاد و خلاق، فبک و تربیت اخلاقی با اشاره به عادتسازی و سازگاری سه ساحت باور و گفتار و رفتار، معرفی مجموعههای مختلف فعال در حوزۀ فبک در ایران، اشاره به نقدها و مخالفتهای مختلف با فبک، تئوریها و معانی مختلف بومیسازی فبک در ایران پرداخته شد و به برخی درسهای رسمی آموزش و پروش در حوزۀ پروش فکر کودک و آسیبشناسی آنها بر مبنای فبک و در نهایت به وضعیت موجود فبک در ایران اشاره شد.
در ادامۀ این سه برنامه، 28 شهریور به صورت تخصصی به کارکرد و جایگاه داستان در فبک پرداخته شد. این برنامه در پژوهشگاه علوم انسانی تهیه شد و کارشناسان آن عبارت بودند از دکتر سعید ناجی و دکتر لیلا مجیدحبیبی. گفتنی است در کنار این دو، روح الله کریمی و سمانه عسگری نیز در برنامه حضور داشتند و به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
این برنامهها را میتوانید از این پیوند دریافت کنید.